Wat is Liefde?
Wat is Liefde?

Klik hier voor de
10 gulden regels
voor een liefdevol leven (met praktische tips)

(of hieronder als je tevens bericht wilt krijgen bij een
nieuwe aflevering van dit blog)  
MENU    •    Houd me op de hoogte  

30-Jul-2016

De helende kracht van Liefde.

Toen ik de film "The Story of the Weeping Camel" had gezien, kreeg ik heel erg het gevoel: "Dit is precies waar het leven helemaal om draait".

 

De film is een soort kruising tussen een documentaire en een speelfilm, dus ik weet niet wat echt is en wat geënsceneerd. Het komt in ieder geval heel authentiek over. En ook al is dit geënsceneerd, dan is het denk ik toch naar voorbeelden uit de gangbare praktijk.

 

Het verhaal gaat over een Mongoolse nomadenfamilie die leeft van de kamelenfokkerij,

De geboorte van een kamelenjong is zo langdurig en zo pijnlijk dat de moeder het jong verstoot en niet te drinken wil geven. Met eindeloos geduld probeert de nomandenfamilie het toch nog goed te laten komen tussen moeder en kind.

 

En als niets helpt besluiten ze de hulp van een soort sjamaan in te roepen. Als die na een lange tocht op zijn brommertje door de woestijn arriveert vindt een ritueel plaats.

Een nomadenvrouw streelt de moederkameel en zingt een lied dat wordt begeleid door de Sjamaan op een tweesnarige van triplex gemaakte viool.

Bij het zien van de film was het voor mij heel erg invoelbaar hoe op die manier de liefde naar de moederkameel gestuurd wordt.

 

De moederkameel krijgt tranen in haar ogen en uiteindelijk verzacht haar gemoed zo dat ze over haar pijn heen kan stappen en haar jong weer accepteert.

Hieronder kun je de sleutelscène uit de film zien.

 

 

Is dat niet waar het leven om draait? Dat we proberen om overal waar we pijn ontmoeten deze met liefde te beantwoorden.

Dat is lang niet altijd eenvoudig, want mensen die vanuit pijn handelen kunnen op hun beurt jou weer erg pijn doen, en als we daar niet op een liefdevolle manier op reageren blijft de pijn in de wereld.

Maar overal waar dat wel lukt dragen we bij aan een betere en liefdevollere wereld.

 

Dat is denk ik wat Christus bedoelt als hij zegt"

"Jullie hebben gehoord dat gezegd werd: "Een oog voor een oog en een tand voor een tand." En ik zeg jullie je niet te verzetten tegen wie kwaad doet, maar wie je op de rechterwang slaat, ook de linkerwang toe te keren."

 Breng dit blog onder de aandacht van een vriend


reactie van harriet van oordt --- 30-Jul-2016 12:53
----------------------------------------------------------------

wat een mooie blog schrijf je toch Jeroen! dit is 1 van de meest ontroerende films die ik gezien heb en ik kan al niet met droge ogen jouw samenvatting lezen. Jij weet in enkele luttele alinea‘s schoonheid en waarheid te verwoorden.


reactie van Frieda --- 04-Aug-2016 18:21
----------------------------------------------------------------

Hai Jeroen, lijkt me een prachtige film, die ik zeker hoop te gaan zien. Het korte fragment sprak boekdelen.


Geef een reactie

Naam *Email (als je een melding wil dat je bericht verstuurd is
of als je een reactie wil)Reactie


* verplicht veld