Wat is Liefde?
Wat is Liefde?

Klik hier voor de
10 gulden regels
voor een liefdevol leven (met praktische tips)

(of hieronder als je tevens bericht wilt krijgen bij een
nieuwe aflevering van dit blog)  
MENU    •    Houd me op de hoogte  

Wat is Liefde?!

Dit is een blog over liefde.

Ik vertel graag verhalen, en het liefst verhalen over de liefde want de zoektocht naar liefde is de belangrijkste drijfveer in mijn leven. In wezen geldt dat voor iedereen. En net zoals ieder ander heb ik gedurende die zoektocht regelmatig mijn hoofd gestoten: soms mild, maar soms ook keihard. Ik heb geprobeerd daar lessen uit te trekken.

Ik vertel die verhalen in een blog omdat zo iedereen zelf kan bepalen of en wanneer hij of zij wil ze wil lezen. ik zal de artikelen niet langer maken dan 600 woorden, en niet vaker dan eens per week een blog posten.

 

Ik heb geen definitief antwoord op  vragen als: "wat is liefde?" en "hoe kan ik die bereiken?" Ik heb wel dingen ontdekt die mogelijk ook voor anderen interessant zijn. Die dingen wil ik graag delen in dit blog.

 

Ik hoop dat de lezer er inspiratie in kan vinden voor zijn eigen levensweg.

Ik nodig de lezer ook uitdrukkelijk uit om te reageren en vragen te stellen.

Vragen zal ik zo snel en zo goed mogelijk beantwoorden.

 

Joodse BruidjeOver de achtergrondfoto

(klik op het plaatje om de foto goed te bekijken)

Het Joodse Bruidje van Rembrandt

Voor mij is grootsheid van Rembrandt vooral gelegen in de intens liefdevolle manier waarop hij mensen afbeeldt. Kijk vooral eens naar de man op het schilderij, zijn gezichtsuitdrukking, hoe respectvol, liefdevol en teder hij de vrouw omhelst.

De tekeningen van Rembrandt denk ik ook te herkennen aan de liefde voor het onderwerp die ze uitstralen.

Voor zover ik weet stond Rembandt niet bekend als een bijster liefdevolle man. ik geloof dat hij nogal knorrig kon zijn. Maar kennelijk was zijn schilder- en tekenkunst de manier waarop hij zijn liefde aan de wereld kon geven, en daar kunnen we tot op de dag van vandaag dankbaar voor zijn.

 

.